Combinații de culori pentru românii cu stil - Descoperă cum să rămâi în pas cu moda și să faci cele mai cool alegeri

Image Blog

Înainte să începi să citești articolul, ia-ți la revedere de la ținutele plictisitoare, într-o singură culoare. Potrivit marilor stiliști, femeile și bărbații care se declară iubitori ai modei ar trebui să poarte articole vestimentare mai îndrăznețe, care combină diferite nuanțe. Într-adevăr, nu este greșit să optezi pentru o singură culoare, însă riști să dai dovadă de lipsă de creativitate. În plus, nu vei transmite nici foarte multă siguranță. Prin urmare, dacă îți dorești să întorci toate privirile și să îi surprinzi plăcut pe cei din jurul tău, înarmează-te cu mult curaj și fă alegerile care să te scoată frumos în evidență. 

CUPRINS

  1. Asortarea culorilor - reguli de bază 

  2. Idei de combinații de culori pentru femei 

  3. Idei de combinații de culori pentru bărbați 

1. Asortarea culorilor - reguli de bază

Dacă îți dorești întotdeauna să faci alegerile corecte, este important să cunoști regulile de bază care se ascund în spatele cercului de mai sus. În primul rând, află că există trei culori primare - roșu, galben și albastru. Dacă acestea sunt combinate în cantități egale, se obțin culorile secundare. Iată o scurtă schemă: 

  • Din roșu și galben rezultă oranj

  • Din galben și albastru rezultă verde 

  • Din roșu și albastru rezultă violet 

În anumite combinații, culorile primare cu cele secundare devin complementare: 

  • Roșu este complementar cu amestecul dintre galben și albastru, adică cu verde 

  • Galben este complementar cu amestecul dintre roșu și albastru, adică cu violet 

  • Albastru este complementar cu amestecul dintre roșu și galben, adică cu oranj

Ca să îți fie mai ușor să le recunoști, reține că acestea sunt opuse pe cercul culorilor, având rolul de a se completa. Ține minte, între ele se creează și un contrast perfect. 2. Idei de combinații de culori pentru femei

     

    

  

Doamnele și domnișoarele își doresc întotdeauna să iasă în evidență. Așadar, își permit să fie oricât de îndrăznețe vor. Dacă te numeri printre ele, află că îți sunt recomandate, în primul rând, ținutele care conțin culorile complementare menționate mai sus. Însă, nu ești obligată să te limitezi doar la atât. De exemplu, o pereche de pantaloni oranj pot fi asortați de minune atât cu o bluză albastră, cât și cu una violet. Atenție, însă, la încălțămintea pe care alegi să o porți, sunt recomandate nuanțele neutre, astfel încât să nu pară foarte încărcat rezultatul final. 

O altă combinație excelentă presupune nuanțe de verde și roz (derivat al roșului). 

Această asociere de culori se potrivește, în special, în anotimpurile călduroase, cum ar fi primăvara și vara. Urmează modelul din fotografie și asortează geanta cu una dintre  piesele vestimentare. 

Deși nu sunt culori complementare, rozul și roșul se potrivesc de minune. Această combinație este recomandată, în special, femeilor care consideră că sunt o fire romantică. Așadar, o astfel de ținută este potrivită pentru o seară în oraș cu partenerul sau, de ce nu, chiar pentru ziua îndrăgostiților, sărbătorită în toată lumea pe 14 februarie. Iar dacă ții la tradiție, tu o poți purta pe 24, de Dragobete. 

3. Idei de combinații de culori pentru bărbați

Ce observi după ce privești fotografiile de mai sus? Că bărbații nu sunt la fel de îndrăzneți că femeile atunci când vine vorba de culori, nu-i așa? Ei bine, aceasta este și una dintre recomandările stiliștilor - partea masculină ar trebui să iubească mai mult nuanțele neutre și mai puțin pe cele țipătoare. Dacă îți place să le porți, nu e greșit. Însă, e mai complicat și trebuie să fii sigur pe cunoștințele tale, încât să nu dai greș. 

Ține minte, în caz că vrei să ieși din tipare, poți alege doar una dintre piese să fie de rezistență. De exemplu, poartă o cămașă de culoare roșie, o pereche de blugi și o încălțăminte cât mai simplă. Iar pentru un plus de stil, poți adăuga și un fes. 

În final, reține că indiferent de alegerea pe care o faci, cel mai important este să te simți TU bine în ținuta pe care o porți. Iar dacă vrei să fii sigur că cei din jur te vor admira chiar și de la distanță, află un secret - nu uita de atitudine, această poate schimba cu totul părerea privitorilor despre tine. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

 

Lasa un comentariu